💭 Bonjourică! :)
Sunt momente in care trebuie sa ne oprim putin sa reflectam la drumul pe care il parcurgem. Iar astazi, pentru mine este unul dintre acele momente. 300 de mii. Da, poate ca pentru unii e doar un numar. Dar pentru mine, reprezinta ceva mult mai valoros. Sunt cei 300 de mii de oameni (printre care, poate esti si tu) care au ales sa apese pe butonul de "Subscribe" de pe YouTube si sa faca parte din aceasta calatorie alaturi de mine.
Saptamana aceasta am atins acest prag de 300 de mii de subscribers la care am visat mult timp. E usor sa privesti inainte si sa te gandesti la urmatorul obiectiv. Poate 400 de mii? Sau 500 de mii? Dar in loc sa ma las prins in aceasta cursa, am decis sa stau un pic si sa ma bucur de prezent. Pentru ca nu este vorba despre un numar. Este vorba despre o comunitate. Si vreau sa-ti spun ca sunt cu adevarat recunoscator pentru fiecare click, fiecare comentariu, fiecare LIKE, fiecare interactiune. Asa ca, iti multumesc din suflet! 🙏
Desigur, nu sunt singurul care se bucura de acest progres. Este un efort de echipa. Catalin Constantin si Jon Vanica - editorii nostri, care pun in imagini fiecare episod, Sorin Anghelache - primul editor cu care am pornit la drum, Claudiu Enescu - managerul de proiect, care coordoneaza si podcastul BOABE DE CUNOASTERE si brunch-ul Bun Bine, ceilalti colaboratori pe parte de grafica si filmare – toti au jucat un rol important in cresterea acestui canal.
Ce mai vreau sa impartasesc cu tine este ca cititul este una din pasiunile mele, de cand eram mic. Mereu ma intrebam cat de destept trebuie sa fie autorul unei carti, care poate sa ma invete pe mine atat de multe. Si acum, cand citesc o carte, simt aceeasi admiratie. Astazi, am norocul sa pot lua o carte, sa o citesc si, dupa ce o termin, sa ma asez fata in fata cu autorul ei, intr-o camera cu luminile si camerele atintite spre noi, si sa am doua ore la dispozitie pentru a-l intreba tot ce imi trece prin minte. Asta mi se intampla de fiecare data cand inregistrez un podcast cu unul din autorii care ma inspira sau ma invata o perspectiva nou. Este o experienta incredibil de satisfacatoare si una pe care o traiesc cu recunostinta de fiecare data. Abia astept sa postam ultimele inregistrari. Iti promit niste episoade de neratat!
📹 Avanpremiera:
Deciziile pe care le luam zilnic, fie ele mari sau mici, au un impact direct asupra starii noastre mintale. De la ce sa purtam, la ce sa mancam sau cum ne prioritizam sarcinile de la munca, fiecare alegere necesita un efort cognitiv, iar specialistii spun ca asta ne face sa fim mai mereu obositi. Despre asta vorbim in materialul de mai jos.
Spor la vizionat! Urmareste avanpremiera de sambata asta pentru ca esti abonat la acest newsletter.👇🏼
📚 O carte pe saptamana:
Cartea despre care o sa-ti vorbesc astazi e genul ala care te scoate putin din zona de confort si iti zdruncina ideile fixe pe care le aveai despre viata si fericire. Ceea ce cred ca e bine!
In Intelepciunea nesigurantei, Alan Watts ne spune ca toata alergatura noastra dupa control si securitate e cam degeaba si ne face mai mult rau decat bine. Pentru ca in loc sa ne bucuram de momentul prezent, noi ne panicam la niste chestii care nici macar nu s-au intamplat inca.
Ce mi-a placut la cartea asta e ca te invata sa te relaxezi putin, sa nu mai incerci sa controlezi tot. Stii momentele alea cand stai cu gandul la ce-o sa fie, in loc sa te bucuri de ce traiesti acum? E ca si cum tu esti intr-o vacanta perfecta, dar te stresezi ca poate o sa ploua peste doua zile. Practic, Watts iti explica cum sa scapi de capcana asta mentala si sa intelegi ca linistea nu vine cand rezolvi totul, ci atunci cand accepti ca lucrurile sunt exact asa cum sunt.
E o carte pentru cei care vor sa-si dea un reset mental, sa nu mai traiasca intr-un perpetuu „ce urmeaza?” sau „ce va fi maine?”. Da, pare un pic mind-blowing, dar tocmai de asta cred ca merita citita cartea. E genul de lectura care iti schimba putin modul in care privesti viata, iar asta, pentru mine, e mereu un semn bun. 👍🏻
🎥 Materiale noi:
Cum prevenim și tratăm RĂCELILE și VIROZELE | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Dr. Ioana Vodă
E sezonul racelilor si toti am trecut prin asta, macar o data! 😷 Dar cum facem diferenta intre raceala, viroza si gripa, si mai ales, cum le tratam corect? In acest podcast, alaturi de Dr. Ioana Voda, medic primar ORL si doctor in stiinte medicale, afli totul despre raceli, cum sa te feresti de ele si cand e cazul sa mergi la medic. Vorbim despre viroze, despre nas infundat, sinuzite, curent si vertij. Plus, remedii si recomandari corecte pentru sezonul rece!
Supra-ALIMENTAREA | MANCATUL IN EXCES: cauze, simptome si solutii reale.
Mananci mai mult decat ai nevoie sau ai probleme cu mancatul compulsiv? Exagerezi cu portiile atunci cand mergi in vacanta la all-inclusive sau cand mergi la o nunta? In materialul asta vorbim despre supraalimentare sau mancatul excesiv, vedem care sunt cauzele ei si ce putem face ca sa ne reglam apetitul si sa limitam acest exces caloric.
🤳🏻 Cel mai vizualizat material al saptamanii:
Acest reel despre hidratare, a fost cel mai accesat video de saptamana asta:
🎤 Ce urmeaza?
Maine avem brunch-ul Bun Bine si abia astept discutiile cu prof. Andrei C. Miu si cu Valerie Ciolos-Villemin despre stres. Am o tona de intrebari pentru ei si sper sa primim multe informatii si instrumente utile despre gestionarea eficienta a stresului.
Sa ai un weekend excelent!
Salutare doctore!Iti doresc mult succes in continuare.Faci mult bine si asta cred ca este o mare satisfactie.Tot inainte